Traditionen med at drikke eftermiddagste eller Afternoon tea stammer fra 1840’ernes England.
Thomas Twinning åbnede i 1717 det første egentlige tehus i England, som tiden gik, blev han Dronning Victorias foretrukne televerandør og senere også Prinsen af Wales’. Teen var nu en veletableret del af det bedre borgerskabs liv, og konceptet “eftermiddagste” blev for alvor et fænomen, som skulle vise sig at blive kronjuvelen i den britiske tekultur.
Hertuginden Anna Ryssel, Duchess of Bedford, havde i begyndelsen af 1800-tallet en uimodståelig sult, som meldte sig mellem frokost og aftensmad. En eftermiddag, hvor sulten rigtig nagede, fik hun sine tjenestefolk til at stille med te og lidt at spise. Hertugindens vane rygtedes hurtigt i omgangskredsen, og snart var eftermiddagsteen en vigtig del af det bedre borgerskabs dagsprogram.
Der blev i første omgang kun serveret fingersandwich, men senere udvikledes konceptet, og scones og kager fulgte trop. Selve Afternoon teen bestod ofte af en blød og elegant teblanding, der sammen med mælk eller sukker gav fornyet styrke mellem dagens måltider.
Perchs Afternoon Tea er dejlig blanding af Yunnan og hvid te, tilsat hyldeblomst, granatæble og vanilje. Perchs tilbyder “Afternoon Tea” pakket og leveret i en smuk lille dåse eller som løs blanding. De kan købe den online eller hos os i butikken i København.