Hjem » Shop » Grøn te

Viser 1–12 af 25 resultater

Her kan du læse om grøn te.

Grøn te er kendt for sin rene smag, smukke farve og gode egenskaber. Den grønne tes blade dyrkes i plantager mange steder i Sydøstasien, hvor de høstes og efterbehandles før den transporteres til Danmark. Grøn te er et rent naturprodukt, og betegnes ofte som ’den originale te’. Den gennemgår en kortvarig dampning eller ristning, der lukker bladcellerne og sikrer at theens smagskomponenter og dens sunde egenskaber bevares på rejsen til nordlige breddegrader og danske te-kopper.

Hvor laves den grønne te?

Den grønne the produceres mange steder i Sydøstasien bla. i Kina, Japan, Vietnam, Sri Lanka, Bangladesh, Indien, men på vidt forskellig vis. I det kinesiske, er de traditionelle produktionsmetoder stadig meget udbredte, særligt hos de små producenter der lader theen tørre på måtter under solens stråler. I Japan har produktionen ofte en mere moderne karakter, hvilket blandt andet kommer til udtryk i plantagernes snorlige rækker. Både Kina og Japan byder på flere forskellige grønne theer, der hver især er kendetegnet ved en genkendelig helhed af selvstændige smagskomponenter.

Grøn te fra hele verden.

Teerne kan opdeles i to hovedgrupper. Bladteer, som gyokuro, sencha, kabusecha, kawayanagi, hojicha og genmaicha, der skal laves et udtræk af, og pulverte, matcha, der skal blandes sammen med varmt vand og indtages fuldstændigt.

Er grøn te sundt?

A.C. Perch’s Thehandel forhandler mange varianter af den grønne the, som alle bringer helt unikke smagsoplevelser. i følge forskere skulle de grønne teer have mange positive egenskaber for vores kroppe. Søg eventuelt på internettet efter forskningsresultater.

Hvordan tilberedes Grøn te?

De grønne teer er som udgangspunkt meget forskellige og derfor er trækketiderne også meget individueller. Det er derfor vigtigt at man spørger sin fagforretning om den specifikke trækketid. Grøn the er ikke så tilgivende som feks. Hvid te. Hvis man lader grøn te trækker forlænge eller hvis man kommer for mange blade på kanden, så bliver teen hurtigt skarp og besk. Trækketiden på grøn the er normalt kortere. Oftest mellem 2-4 minutter alt efter type