Hjem » Shop » Grøn te

Viser alle 26 resultater

China Tai Ping Hou Kui Organic

kr.180.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Chun Mee

kr.52.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Formosa Fragrant Jade

kr.140.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Globe Te

kr.120.00 pr 100 g. Kan købes som abonnement.

Green Palace Organic te

kr.66.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Grøn Genmaicha

kr.66.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Grøn gunpowder

kr.52.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Grøn Yunnan

kr.68.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Long Jing

kr.195.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Organic Nepal Emerald Needle

kr.110.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Ceylon Heaven Scent

kr.85.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk grøn Colombia

kr.120.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Grøn Darjeeling

kr.63.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Grøn Korea

kr.74.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Grøn Kukicha

kr.91.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Grøn Tanzania

kr.66.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Grøn Vietnam

kr.63.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Gu Zhang Mao

kr.66.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Gyokuro Furouman

kr.280.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Matcha Top Pulver

kr.270.00 Kan købes som abonnement.

Økologisk Matcha Uji

kr.160.00 Kan købes som abonnement.

Økologisk Sencha Arata

kr.80.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Top Sencha

kr.180.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

White Monkey

kr.120.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Yellow Sun

kr.115.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Her kan du læse om grøn te.

Grøn te er kendt for sin rene smag, smukke farve og gode egenskaber. Den grønne tes blade dyrkes i plantager mange steder i Sydøstasien, hvor de høstes og efterbehandles før den transporteres til Danmark. Denne form for te er et rent naturprodukt, og betegnes ofte som ’den originale te’. Den gennemgår en kortvarig dampning eller ristning, der lukker bladcellerne og sikrer at teens smagskomponenter og dens sunde egenskaber bevares på rejsen til nordlige breddegrader og danske te-kopper.

Hvor laves den grønne te?

Den grønne te produceres mange steder i Sydøstasien bla. i Kina, Japan, Vietnam, Sri Lanka, Bangladesh, Indien, men på vidt forskellig vis. I det kinesiske, er de traditionelle produktionsmetoder stadig meget udbredte, særligt hos de små producenter der lader teen tørre på måtter under solens stråler. I Japan har produktionen ofte en mere moderne karakter, hvilket blandt andet kommer til udtryk i plantagernes snorlige rækker. Både Kina og Japan byder på flere forskellige grønne teer, der hver især er kendetegnet ved en genkendelig helhed af selvstændige smagskomponenter.

Grøn te fra hele verden.

Teerne kan opdeles i to hovedgrupper. Bladteer, som Gyokuro, Sencha, Long Jing, Formosa Jade, Gu Zhang Mao og Genmaicha, der skal laves et udtræk af, og pulverte, matcha, der skal piskes sammen med varmt vand og indtages fuldstændigt.

Er grøn te sundt?

A.C. Perch’s Thehandel forhandler mange varianter af denne type te, som alle bringer helt unikke smagsoplevelser. Ifølge forskere skulle de grønne teer have mange positive egenskaber for vores kroppe. Søg eventuelt på internettet efter forskningsresultater.

Hvordan tilberedes Grøn te?

Disse teer er som udgangspunkt meget forskellige og derfor er trækketiderne også meget individuelle. Det er derfor vigtigt at man spørger sin forhandler om den specifikke trækketid. Grøn te er ikke så tilgivende som feks. Hvid te. Hvis man lader grøn te trække for længe og samtidig har overdoseret blade i kanden, så bliver teen hurtig skarp og besk. Trækketiden på grøn te er normalt kortere. Oftest mellem 2-4 minutter alt efter type, men kan også blive liggende i kop eller kande, hvis dosering er korrekt.

Hvordan opbevarer man grøn te?

Der er fem ting, som er skadelige og forhindrer bevarelsen af kvaliteten og friskheden i denne type te. Disse er iltning, varme, lys, fugtighed og lugte.

Selv om te skal have luft umiddelbart før indtagelsen, skal iltning før da undgås for at bevare friskheden og den lysende, forårsgrønne farve. Grøn te, der er udsat for luftens adgang, får hurtig en mat og olivengrøn farve med en tilsvarende forringelse af smagen og de andre eftertragtede egenskaber. På samme måde vil både varme og lys fremskynde nedbrydelsen af teen. Da denne form for te desuden er meget tør, optager den let vand og lugte, som vil ødelægge den.

Alle teer leveres i små lufttætte dåser eller poser, i hvilke teen er godt beskyttet mod alt undtagen varme eller ekstrem kulde. Det anbefales derfor at opbevare teen i en lufttæt pakning i et tørt og mørkt sted ved stuetemperatur. Grøn te, som er pakket i poser, bør efter posernes åbning overføres til passende lufttætte ugennemsigtige beholdere.

Hvor meget grøn te skal man købe ad gangen?

Køb te lidt efter lidt, som det bliver drukket, for at få den grønne te helt frisk og med alle vitaminer og andre værdifulde stoffer intakte. Når en pakning er åbnet, bør indholdet konsumeres inden for en kort tid. Åbn kun for større mængder, når der skal laves te til mange personer. Se hele vores sortiment af grøn te her.

Hvor længe kan grøn te holde sig?

Ca. 1-2 år, når den originale emballage er intakt. Te som opbevares korrekt i længere bliver ikke som sådan dårlig, men den mister langsomt smag og næringsindhold. Processen accelereres voldsomt i det øjeblik, der tages hul på en ny pakke, og ilten får adgang til at nedbryde teen. Derefter får man den bedste smagsoplevelse, hvis den grønne te benyttes inden for en måned.