Indhold: Økologisk grøn the (Japan)
Økologisk Gyokuro Furouman
DKK245.00 pr. 100 g.
Gyokuro anses for at være Japans fornemmeste the. De bedste blade fra Gyokuro kaldes Tencha.
Disse anvendes til videreforarbejdning til den legendariske the-ceremoni, Matcha. Det kræver stor erfaring at producere Gyokuro.
De sidste 20 dage inden høsten er plejen af thebuskene i fokus. Thebuskene får kun meget lidt sollys. Det reducerede sollys får bladene til at danne stoffet klorofyl, som bevirker at bladene bliver mørkere end sædvanligt.
Gyokuro har et lavt indhold af garvesyre, hvilket gør den mildere og sødere end andre japanske grønne theer.
Det er meget vigtigt at theen holdes frisk og tilberedningen kræver en vis disciplin:
Anbefalet tilberedning: 60 – 70°C vand / 8 g. pr. ltr. vand
Trækketid: 3 minutter ved første udtræk. 30 sekunder ved efterfølgende udtræk, men med 80°C vand