Hjem » Hvid the

Viser 1–12 af 14 resultater

Show sidebar

Ligesom med grøn the gennemgår hvid the en kort bearbejdningsproces: dampning og tørring, så bladene bevarer flest mulige sunde egenskaber. Faktisk er hvid te den mindst behandlede te og også den te der bedst beholder sine gode egneskaber. Når man laver hvide theer, plukker man de øverste, spæde bladknopper – lige før de folder sig ud til et blad. Fordi bladene skal være så spæde som overhovedet muligt finder plukning kun sted ganske få dage om året. De hvide teer er lette og elegante i deres smag og det gør dem særligt eftertragtede. De sidste ti år er det også blevet mere almindeligt at aromatisere de hvide teer. De hvide teer er tilberedes ofte med 80 grader varmt vand. Det bevirker at teen beholder sine egenskaber. I modsætning til grøn te er dosering og trækketid ikke helt så afgørende, da de hvide teer sjældent bliver bitre og stærke. Den hvide te lader sig “mishandle” – forstået på den måde at hvis teen trækker for længe eller man kommer til at dosere forkert, så kan teen stadig drikkes. Det kan man feks. ikke med de grønne teer.