Hjem » Shop » Matcha te

Showing 1–12 of 15 results

Hvad er Matcha te?

Matcha te er japansk grøn te i pulverform. Ved produktionen af Matcha pulver bliver hele tebladet brugt og alle teens nyttige egenskaber bibeholdt. Teplanterne bliver dyrket i skyggen, dampet, tørret og derefter pulveriseret. Det endelige resultat er matcha te, et fint formalet pulver i livlig, lysegrøn farve.

Læs gerne vores uddybende guide til brygning af Matcha Te og den traditionelle japanske Matcha te ceremoni.

Hvad indeholder Matcha te?

Matcha te adskiller sig fra andre teer ved at blive dyrket i skygge. Denne metode hindrer væksten og øger produktionen af koffein og tein (aminosyren L-theanin), hvilket gør matcha te mere rig på klorofyl og antioxidanter samt giver den en mørkere, grønnere farve end almindelig grøn te.

Matcha te produceres under meget specifikke og strenge forhold, og der er en række regler, der skal følges i forhold til dyrkning, høst, tørringsproces og maling.

Tebladene bliver straks efter høsten dampet og tørret, før de stenmales til et fint pulver, så Matcha teen bevarer både sin smag og alle næringsstoffer.

Når man drikker matcha te, drikker man hele tebladet hvilket gør, at man også får alle de næringsstoffer der findes i grøn te, inklusiv dem, der ikke opløses i almindelig te.

Matcha te er ikke bare te:

  • Når man drikker matcha, drikker man hele tebladet
  • De kan nyde deres matcha te varm eller kold
  • Matcha har flere antioxidanter end almindelig, brygget grøn te
  • Det tager cirka en time at fremstille 30 gr matcha te
  • Matcha pulver kan også anvendes til madlavning og i bagværk
  • Matcha har både koffein og tein (cirka 32mg koffein pr. kop)
  • Hos Perchs finder De Matcha te i ypperste kvalitet

Hos Perchs sætter vi en ære i kun at levere det bedste, og med mere end 800 års Matcha historie må vores te fra Uji regionen siges, at tale for sig selv.

Regionen er kendt for sin frugtbare jord og rene vand, hvilket giver de ideelle betingelser for dyrkning af vores Matchablade.

Hvis De er på udkig efter autentisk, delikat og velsmagende Matcha te, vil det naturlige valg falde på Matcha te der vokser i Nishio og Kyoto, Japan.

Økologisk Matcha te

Vores te er desuden økologisk og derfor fri for pesticider og andre uønskede tilsætningsstoffer. Tilsæt blot kildevand og nyd den rene og naturlige smag af eksklusiv og autentisk japansk Matcha te.

Sådan tilbereder De Perchs Matcha te

Forvarm Deres skål med varmt vand og tør den af. Tilføj derefter 1 gr Matcha til skålen. Ved at forvarme skålen sikrer man den rette temperatur, når vandet tilføjes.

Den korrekte vandtemperatur til tilberedning af Matcha te er 75-80 grader, som nedkøles til 65 grader inden brug. Benyt evt. et te-termometer til at finde den korrekte temperatur.

Hæld 30-50 ml varmt vand i skålen.

Det er vigtigt at vandet ikke er kogende, men højest når en temperatur på 65 grader.

Hold skålen i den ene hånd og brug Matcha piskeriset (helst et traditionelt Chasen piskeris, hvis De ønsker den helt traditionelle tilberedelse) i den anden.

Pisk Matcha blandingen med et zig-zag mønster indtil teen skummer, og alle klumper er opløst.

Hæld derefter resten af det varme vand (ca. 150 ml) i skålen. De kan justere mængden af vand og gøre Matcha enten stærkere eller mildere efter smag.

Så er Deres Matcha klar til at nydes!

For at opnå en perfekt kop Matcha te, anbefaler vi at De placerer piskeriset i en skål med varmt vand i et par minutter før brug. Dette blødgør bambusgrenene, og piskeriset bliver dermed mere fleksibelt. Dette resulterer i en mere effektiv piskning.

Hvad er Matcha te godt for?

I følge nogle forskere indeholder Matcha naturlige antioxidanter. Antioxidanter bruges af kroppen til at bekæmpe de frie radikaler, som dannes, når kroppen forbruger ilt. De frie radikaler kan ændre arveanlægget i cellerne, så de opfører sig anderledes end normalt.

Hvordan skal Matcha te opbevares?
Vi anbefaler altid at te opbevares helt lufttæt og væk fra sollys. Dette gælder også for det dyrebare Matchapulver. Vil De være helt sikker på at smagen og de sunde egenskaber bevares, skal Matcha te opbevares køligt i lufttætte tedåser beregnet til formålet, og gerne i køleskab.

Når først De har åbnet pakken med Matcha te, bør De drikke den inden for kort tid, da teens friskhed vil aftage.