Bhakanje Tea Estate Human empowerment tea

Støtteprojekt i Nepal i samarbejde med Human Practice Foundation og Himalayan Project Nepal

Første te fra verdens højst beliggende te-plantage.

Torsdag den 11. februar 2021 kom den første længe ventede te til Danmark fra ”vores” teplantage Bhakanje Tea Estate i Nepal. En dag vi har ventet på i ca. 5 år.

Lige siden vi i 2016 gik ind i projektet om at etablere en teplantage i et af Nepals fattigste områder sammen med lokalbefolkningen og to NGOér, ( Himalayan Project og Human Practice Foundation), har vi arbejdet for at skabe en high grown kvalitetste fra nu verdens højst beliggende teplantage, Bhakanje Tea Estate i Nepal.

Der blev plantet mange tusinde teplanter og i 2018 blev de første spadestik taget til fabriksbygningen.
I 2019 stod den færdige fabriksbygning klar og der blev arbejdet hårdt på at skabe en rimelig vej op til området, som ellers kun var tilgængelig via vandrestier. Elektricitetsforsyningen til byen var også meget sparsom, og det lokale powerplant nede ved floden skulle også renoveres. Ind til videre må fabrikken klare sig med sin egen generator.

Projektets tidsforløb

Bhakanje Tea Estate forløb

2015 Introduktion

Gennem dialog med Kurt Lomborg fra Himalayan Project og Pernille Kruse Madsen fra Human Practice Foundation, indgår A.C. Perchs Thehandel i et samarbejde i Solo Khumbu regionen i Nepal. Målet er at skabe økonomisk vækst for et af Nepals fattigste områder, gennem egendyrkning og produktion af the.

November 2016 - Teaday

A.C. Perch er i Bhakanje for at møde de lokale farmere, og se på området samt vurdere mulighederne for at producere te.
Der afholdes “Teaday” hvor alle farmere præsenterer deres teblade samt et lille testudvalg af te fra de buske de råder over.
Kvalitet og muligheder vurdere.

2016 Opstart

Byggegrund indspekseres og projektet diskuteres med de lokale farmere.

2017 - Planlægning af fabriksbygning

Tegninger og planlægning af byggearbejdet færdiggøres. Vejprojekt forbedres og materialer fragtes op til Bhakanje.

2018 - Første spadestik

Langt om længe tages det første spadestik til fabrikken og vejprojektet startes op. Gravko bringes fra nabokommune.

2019 - Fabrik færdig og indvies

Vi er i Nepal for at indvi fabrikken. Bhakanje Tea Estate gør klar til at behandle de første grønne teblade, og egnen er tæt på sin første egen te-produktion.

2020 Bhakanje Tea Estate

Farmerne bringer de første friskt plukkede teblade til fabrikken og konsulenterne underviser lokalbefolkningen i teproduktion, herunder oxidering, tørreprocesser og handeling.

2021 Første produktion

Den 11 februar modtager A.C. Perchs Thehandel den førse te fra Bhakanje. En blød og rund Oolong te med noter af honning og nød. Den første højlandste fra Bhakanje
er en realitet.