Mini-marengstærter med citroncreme
20 stk.
3 dl mel
1 dl flormelis
1 usprøjtet citron (skal)
100 g smør
1 æggeblomme
1-2 tsk koldt vand
Citroncreme
4 usprøjtet citroner (skal og saft)
80 g smør
3 æg
1½ dl sukker
Marengs
2 æggehvider
1½ dl flormelis
Fremgangsmåde
Mel, flormelis, revet citronskal og smør blandes grundigt i en køkkenmaskine. Æggeblomme og vand tilsættes lidt ad gangen. Dejen samles til sidst med hænderne. Lad dejen hvile 30 minutter i køleskabet.
Dejen presses ud i små tærte- eller muffinforme og bages ved 200 grader i 15-20 minutter.
Citronsaft, revet citronskal og smør koges op, afkøles lidt og piskes sammen med æg. Den varme blanding hældes over sukkeret, og det hele piskes sammen.
Æggehviderne piskes stive sammen med flormelis til en marengsmasse.
1 tsk citroncreme kommes oven på hver minitærte og pyntes med marengs på toppen.
Kagerne bages på øverste rille i ovnen ved 250 grader i 2 minutter, eller til de er blevet lysebrune. I stedet for citroncreme kan lemon curd bruges.