Hjem » Shop » Hvid the

Viser alle 14 resultater

Hvad er hvid te?

Ligesom med grøn the gennemgår hvid the en kort bearbejdningsproces: dampning og tørring, så bladene bevarer flest mulige sunde egenskaber. Faktisk er hvid te den mindst behandlede te og også den te der bedst beholder sine gode egenskaber.

Hvordan plukkes hvid te?

Når man laver hvide theer, plukker man de øverste, spæde bladknopper – lige før de folder sig ud til et blad. Fordi bladene skal være så spæde som overhovedet muligt finder plukning kun sted ganske få dage om året. De hvide teer er lette og elegante i deres smag og det gør dem særligt eftertragtede. De sidste ti år er det også blevet mere almindeligt at aromatisere de hvide teer.

Hvordan tilberedes hvid te?

De hvide teer er tilberedes ofte med 80 grader varmt vand. Det bevirker at teen beholder sine egenskaber. I modsætning til grøn te er dosering og trækketid ikke helt så afgørende, da de hvide teer sjældent bliver bitre og stærke. Den hvide te lader sig “mishandle” – forstået på den måde at hvis teen trækker for længe eller man kommer til at dosere forkert, så kan teen stadig drikkes. Det kan man feks. ikke med de grønne teer.

I virkeligheden minder grøn og hvid the en hel del om hinanden. Fælles for thetyperne er, at de begge gennemgår en kort behandlingsproces, så de bevarer flest mulige af deres sunde egenskaber.Når man høster hvid the, plukker man kun de øverste, nyeste bladknopper – lige før de folder sig ud til et ægte blad. Bladknopperne kan kun plukkes få gange om året, og for meget vand i denne periode kan ødelægge høsten. Høsten sker ofte tidligt om morgenen, eftersom skuddene på det tidspunkt stadig er godt beskyttede mod solen.

Efter plukningen spredes thebladene ud til tørring. Tørringsperioden er forskellige fra the til the, men tager som regel to til tre dage. Særligt vejr og luftfugtighed spiller nogle vigtige roller for det endelige resultat, da disse thetyper er uhyre skrøbelige. Generelt produceres der ikke særlig meget hvid the og den er særlig kostbar, fordi man kun plukker det midterste topskud på planten.

Når man taler om Silver Tip theer, skyldes det at bladene på disse theer er sølvfarvede og koppen får en hvidgul nuance.

Tidligere sagde man, at disse særlige theer var forbeholdt kejseren og andre adelige. De blev derfor høstet med jomfruhånd og guldsakse.