Hjem » Shop » Grøn te

Viser et enkelt resultat

Her kan du læse om grøn te.

Grøn te er kendt for sin rene smag, smukke farve og gode egenskaber. Den grønne tes blade dyrkes i plantager mange steder i Sydøstasien, hvor de høstes og efterbehandles før den transporteres til Danmark. Grøn te er et rent naturprodukt, og betegnes ofte som ’den originale te’. Den gennemgår en kortvarig dampning eller ristning, der lukker bladcellerne og sikrer at theens smagskomponenter og dens sunde egenskaber bevares på rejsen til nordlige breddegrader og danske te-kopper.

Hvor laves den grønne te?

Den grønne the produceres mange steder i Sydøstasien bla. i Kina, Japan, Vietnam, Sri Lanka, Bangladesh, Indien, men på vidt forskellig vis. I det kinesiske, er de traditionelle produktionsmetoder stadig meget udbredte, særligt hos de små producenter der lader theen tørre på måtter under solens stråler. I Japan har produktionen ofte en mere moderne karakter, hvilket blandt andet kommer til udtryk i plantagernes snorlige rækker. Både Kina og Japan byder på flere forskellige grønne theer, der hver især er kendetegnet ved en genkendelig helhed af selvstændige smagskomponenter.

Grøn te fra hele verden.

Teerne kan opdeles i to hovedgrupper. Bladteer, som gyokuro, sencha, kabusecha, kawayanagi, hojicha og genmaicha, der skal laves et udtræk af, og pulverte, matcha, der skal blandes sammen med varmt vand og indtages fuldstændigt.

Er grøn te sundt?

A.C. Perch’s Thehandel forhandler mange varianter af den grønne the, som alle bringer helt unikke smagsoplevelser. i følge forskere skulle de grønne teer have mange positive egenskaber for vores kroppe. Søg eventuelt på internettet efter forskningsresultater.

Hvordan tilberedes Grøn te?

De grønne teer er som udgangspunkt meget forskellige og derfor er trækketiderne også meget individueller. Det er derfor vigtigt at man spørger sin fagforretning om den specifikke trækketid. Grøn the er ikke så tilgivende som feks. Hvid te. Hvis man lader grøn te trækker forlænge eller hvis man kommer for mange blade på kanden, så bliver teen hurtigt skarp og besk. Trækketiden på grøn the er normalt kortere. Oftest mellem 2-4 minutter alt efter type

Hvordan opbevarer man grøn te?

Der er fem ting, som er skadelige og forhindrer bevarelsen af kvaliteten og friskheden i grøn te. Disse er iltning, varme, lys, fugtighed og lugte.

Selv om grøn te skal have luft umiddelbart før indtagelsen, skal iltning før da undgås for at bevare friskheden og den lysende, forårsgrønne farve. Grøn te, der er udsat for luftens adgang, får hurtig en mat og olivengrøn farve med en tilsvarende forringelse af smagen og de andre eftertragtede egenskaber. På samme måde vil både varme og lys fremskynde nedbrydelsen af teen. Da grøn te desuden er meget tør, optager den let vand og lugte, som vil ødelægge den.

Alle teer leveres i små lufttætte dåser eller poser, i hvilke teen er godt beskyttet mod alt undtagen varme eller ekstrem kulde. Det anbefales derfor at opbevare teen i sin oprindelige pakning i et køleskab, men ikke en fryser. Grøn te, som er pakket i poser, bør efter posernes åbning overføres til passende lufttætte ugennemsigtige beholdere.

Hvor meget grøn te skal man købe ad gangen?

Køb te lidt efter lidt, som det bliver drukket, for at få den grønne te helt frisk og med alle vitaminer og andre værdifulde stoffer intakte. Når en pakning er åbnet, bør indholdet konsumeres inden for en kort tid. Åbn kun for større mængder, når der skal laves te til mange personer. Se hele vores sortiment af grøn te her.

Hvor længe kan grøn te holde sig?

Ca. 1-2 år, når den originale emballage er intakt. Grøn te som opbevares korrekt i længere bliver ikke som sådan dårlig, men den mister langsomt smag og næringsindhold. Processen accelereres voldsomt i det øjeblik der tages hul på en ny pakke, og ilten får adgang til at nedbryde teen. Derefter får man den bedste smagsoplevelse, hvis den grønne te benyttes inden for en måned.