Hjem » Shop » Darjeeling

Viser alle 9 resultater

Darjeeling FTGFOP1

kr.59.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Darjeeling luksus 2nd flush

kr.120.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Hvid Darjeeling

kr.120.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Hygge te

kr.57.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Indisk morgente

kr.57.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Darjeeling FTGBOP (småbladet)

kr.59.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Darjeeling FTGOP

kr.68.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Grøn Darjeeling

kr.63.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Darjeeling Oolong økologisk

kr.90.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Darjeeling theerne bliver ofte kategoriseret som theens svar på Champagne, og det er ikke uden grund. Det fugtige klima og de specielle jordbundsforhold i bjergene giver optimale vækstbetingelser for denne komplekse, lette og elegante the.

Det var den skotske læge Dr. Cambell der introducerede Teen i Darjeeling området i 1841. Hans mente at området ville egne sig godt til teproduktion. De smukke bjerge I små 2000 meters højde med masser af regn danner og jævn sol, giver perfekte betingelser. Heroppe vokser teen langsommere og derfor bliver bouquetten helt enestående.

I Darjeeling plukker man fire gange om året. First Flush er det første forårspluk efter planten har hvilet hen over vinteren. First Flush plukkes fra slutningen af februar til midt i april måned.  First Flush theerne er ventet blandt mange ganer i sær i Europa. Umiddelbart efter First Flush starter In Between plukket som afløses af Second Flush perioden, der strækker sig fra midten af maj til starten af juli. Ofte er second flush theerne mere fuldendte i deres smag. De er også kraftigere end de spæde First Flush theer. Efter Second flush plukker man mange steder den såkaldte Autumnal the. Autumnal-theerne
har normalt et stort blad og er kraftigere end de andre tre pluk. I Darjeeling er ca. 75% af planterne kinesiske (Sinensis), de resterende 25% indiske (Assamica).