Her får De en præcis beskrivelse af, hvordan man tilbereder en god kop te. Sådan får De den helt rigtige kop te med tebrygningens kunst.
Når man brygger en god kop te, skal man første overveje, hvilken type te man står med. Sort te skal nemlig tilberedes på en anden måde end grøn og hvid. Måden tebladende er behandlet på er forskellig, og har derfor indflydelse på, hvordan tetyperne skal brygges. Sort te har brug for kogende vand for at åbne bladene helt op. Grøn og hvid te kan godt tåle temperaturer helt ned til 60-70 grader. Nedenfor kan De læse mere om brygningen af de forskellige tetyper.
- Vand fra den kolde hane bringes i kog.
- Det friskt kogte vand hældes direkte ned i tekanden, hvor bladene flyder frit rundt.
- Teen trækker ca. 6 minutter (te med garvesyrer) eller 8-10 minutter (te uden garvesyrer)
- Der røres rundt i kanden.
- Hvis det er en te med garvesyrer dekanteres teen nu over på en forvarmet tekande, således at bladene bliver i den første kande. Te uden garvesyrer skal ikke dekanteres.
- Teen er nu klar.
Mål: 1 måleske/2 gram pr. kop eller 10 gram pr. liter.
- Vand fra den kolde hane bringes i kog.
- Lad vandet stå i ca 5 minutter til temperatuen når ca 70 – 80 grader
- Vandet hældes over de frit flydende blade i tekanden og teen trækker som foreskrevet (individuel trækketid for mange af disse teer). Alle kinesiske, taiwanesiske og japanske teer er uden garvesyrer, såvel som alle vores frugtteer.
- Teen er nu klar.
Mål: meget forskelligt fra te til te – spørg gerne vores personale herom.
Hvis De har flere spørgsmål til tebrygningens kunst, er vi altid klar i butikkerne til at vejlede.