Her får De en præcis beskrivelse af hvordan man tilbereder en god kop the. Sådan brygger De Deres the.

SORT THE

  1. Vand fra den kolde hane bringes i kog.
  2. Det friskt kogte vand hældes direkte ned i thekanden, hvor bladene flyder frit rundt.
  3. Theen trækker ca. 6 minutter (the med garvesyrer) eller 8-10 minutter (the uden garvesyrer)
  4. Der røres rundt i kanden.
  5. Hvis det er en the med garvesyrer dekanteres theen nu over på en forvarmet thekande, således at bladene bliver i den første kande. The uden garvesyrer skal ikke dekanteres.
  6. Theen er nu klar.

Mål: 1 måleske/2 gram pr. kop eller 10 gram pr. liter.

GRØN & HVID THE

  1. Vand fra den kolde hane bringes i kog.
  2. Lad vandet stå i ca 5 minutter til temperatuen når ca 70 – 80 grader
  3. Vandet hældes over de frit flydende blade i thekanden og theen trækker som foreskrevet (individuel trækketid for mange af disse theer). Alle kinesiske, taiwanesiske og japanske theer er uden garvesyrer, såvel som alle vores frugttheer.
  4. Theen er nu klar.

Mål: meget forskelligt fra the til the – spørg gerne vores personale herom.