Gennem tiden har måden, vi nyder the på, ændret sig markant. I dag forbinder rigtigt mange instinktivt det at lave en kop the med en thepose og en omgang kogende vand, men sådan har det selvfølgeligt ikke altid fungeret (og det gør det naturligvis heller ikke altid i dag).
Theposen introducerer ‘fast tea’
Theposen har lidt over hundrede år på bagen. Før 1908, hvor Thomas Sullivan opfandt den første thepose, drak alle the-entusiaster det eneste alternativ, de kendte – løs te, der blev tilberedt i en tepotte.
Det havde – og har stadig – nogle klare fordele at tilberede theen på denne måde, blandt andet fordi theblade af alle typer kunne flyde frit i vandet og frigive deres smag uhindret.
Men det var også besværligt, for man skulle altid tilberede en hel potte the ad gangen, også selvom man ikke havde tid til at drikke den, afmåle mængden af te fra gang til gang, og så skulle både kop og thepotte rengøres bagefter.
For den stadigt mere travle borger i the-elskende lande som England var Thomas Sullivans opfindelse genial – nu kunne man nemt og hurtigt brygge en enkelt kop te til sig selv og komme af sted ud af døren på ingen tid.
Det gik dog udover de former for te, der ikke egnede sig til at komme i en pose, hvilket betød at de kraftige og finbladede teer pludselig fik en væsentlig konkurrence fra de såkaldte CTC-teer og Fannings, der viste sig at være ideelle til den nye pakningsform.
Det vigtige materialevalg
De allerførste teposer blev produceret af silke – et materialevalg man dog hurtigt gik væk fra. Silken blev afløst af gazeposen, der igen blev afløst af papirsposen.
Problemet med papirposerne, der stadig den dag i dag er populære, er, at de ofte afgiver en lidt tør, cellulose-agtig smag, der spiller ind som en ærgerlig komponent i den samlede oplevelse af theen.
Perch’s forener smag med en travl hverdag
For at bevare den rene smagsoplevelse fra den enkelte teblanding bruger A. C. Perch’s i stedet teposer udformet i majsstivelse, som er et nedbrydeligt materiale. Fordelene ved majsstivelse er mange, men vigtigst af alt er, at teposer i dette materiale ikke afgiver nogen form for smag. Det betyder en fuldkommen te-oplevelse hver gang, og det er essentielt at kunne tilbyde for et brand, der er tæt knyttet til høj kvalitet og integritet.
Med det pyramideformede design, som blev kendetegnene for A. C. Perch’s teposer, blev vi desuden i stand til at pakke storbladede kvalitetsteer uden at knuse deres blade, hvilket åbnede en verden af nye muligheder op, når det gjaldt udvalget inden for vores teposer.
De nye teposer er pakket enkeltvis i lufttæt emballage, så aroma og bouquet for den individuelle te bevares. Teposerne gør hverdagen nemmere, særligt for erhvervsdrivende inden for restaurationsbranchen og lignende steder, hvor der er behov for at kunne tilbyde et bredt udvalg af kvalitetsteer, samlet på elegant vis og lige til at tilberede.
A. C. Perch’s har ligeledes udviklet flotte præsentationsæsker, der både kan benyttes privat og i erhvervsmæssige sammenhænge. Se vores præsentationsæsker her.