Te er lækkert i sig selv, men adspredelse har også sin ret, så hvis De godt kunne tænke dem lidt inspiration til, hvordan De kan nyde Deres te på nye måder, er her et tip fra A. C. Perch’s Tehandel.
Vi anbefaler, at De tænker i lækre smoothies – dog ikke af den slags, der indeholder frosne bær og yoghurt – her er tale om friske, lækre te-smoothies, og de kommer både i kolde og varme varianter, så De kan nyde dem på en vinterkold dag såvel som i sommerheden.
Her får De nogle af vores favoritopskrifter til lækre te-smoothies. Brug dem som inspiration, og gå selv på videre opdagelse ved at eksperimentere med ingredienser til nye blandinger. Rigtig god fornøjelse!
Matcha Smoothie
Matcha er en af Japans fineste grønne teer. Vi anbefaler denne matcha smoothie til varme dage, hvor De har lyst til at mikse det friske med det søde.
- 100 ml koldt vand
- 200 ml sødmælk
- 1 kugle god vaniljeis
- 1 tsk Matcha-te med top
Fremgangsmåden er såre enkel – alle ingredienser blendes sammen i en blender. Herefter er De klar til at nyde Deres Matcha Smoothie.
Kenya Smoothie
Er De mere til en kraftig, mørk te, og vil De gerne lave en smoothie ud fra denne præference? Så er Kenya Smootie noget for Dem. Baseret på en kenyansk blanding, balanceret med vaniljeis eller sødmælk og rørsukker. Opskriften på lækkerierne får De her:
- 5 teskefulde kraftig, finbladet Kenya-te
- 0,5 liter kogende vand
- 2 kugler vaniljeis
- eller 1,5 dl sødmælk og rørsukker
- eller vaniljesukker efter smag
Teen trækker i en tepotte med si i omkring 6 minutter. Bladene fjernes, og teen blendes sammen med vaniljeis. Hvis De ønsker en mindre fed Kenya Smoothie, kan De erstatte vaniljeisen med sødmælk og rørsukker eller vaniljesukker efter smag og behag.
Matcha Scoop
Vi anbefaler denne smoothie som et alternativ til en lækker og let dessert. De har brug for følgende ingredienser til Matcha Scoop:
- 2 store teskefulde Matcha-te
- 2 dl koldt kildevand
- 1 stor kugle vaniljeis
Blend Matcha-te og kildevand, og hæld blandingen i et vinglas. Lad en kugle lækker vaniljeis dumpe ned i glasset, og voila – så nemt kan det være at tilberede en lækker og anderledes dessert.
Irich Perch med Kenya-te
Vi har ladet os inspirere af Irish Coffee, og det er der kommet en krafttig og sød smoothie ud af. Nyd den på en kold vinterdag, hvor den passer perfekt som alternativ til kakao med flødeskum.
- 7 store teskefulde finbladet Kenya-te
- 0,5 liter kogende vand
- 10 store stykker rørsukker
- 0,25 liter piskefløde
Begynd med at tilberede en kraftig Kenya-te i en tepotte med si, og lad denne trække i 6 minutter sammen med rørsukkeret. Herefter fjernes bladene med sien. Lad teen køle fuldstændigt ned (så den er helt koldt) i køleskabet, og fordel den herefter i fire vinglas.
De skal nu i gang med at piske fløden, der endelig ikke må blive til flødeskum. Den skal blot være en tyk, flydende masse, der fordeles på toppen af Kenya-teen Hæld den tyndere flødemasse ned langs indersiden af glasset, og lad denne danne smukke mønstre i teen.
De kan finde mere inspiration til nye måder at nyde Deres te på i Stine Hincheldeys “Afternoon Tea“, der også indeholder en række skønne opskrifter på lækkerier, De kan lave til teeen sæson for sæson.