Global respekt: økologi og bæredygtighed

Bæredygtig theproduktion skal sikre fremtidige generationer

If you are cold, tea will warm you
if you are too heated, it will cool you

if you are depressed, it will cheer you
if you are exited, it will calm you.”

– William Gladstone

ØKOLOGI
I A. C. Perchs Thehandel fører vi et bredt udvalgt af økologiske produkter. Forudsætningen for vores valg af økologiske varer er at varens kvalitet også følger med. Det er altså ikke nok at varen er økologisk. Den skal også være på et kvalitetsniveau der kan retfærdigøres. Økologi er ikke altid et udtryk for kvalitet.

Økologi-mærket er det europæiske mærke som viser, at produktet er godkendt som økologisk fødevare. Mærket anvendes på alle økologiske produkter i Europa og er underlagt strenge krav. Alle vores økologiske produkter kontrolleres jævnligt af Fødevarestyrelsen.

Hos A. C. Perchs Thehandel, tager vi økologi meget alvorligt. Økologi er et valg man tager. Vi køber økologisk the når den er af god kvalitet. På det økologiske marked forsøger man at overføre målet om bæredygtighed til praktisk handling. De økologiske principper, som fortsat forhandles og vedtages af økologiske bevægelser rundt om i Verden, danner grundlaget for reglerne som skal følges af hele den økologiske kæde. Fra plantagen til bordet.

De økologiske regler er et kompromis mellem idealer og det som rent praktisk er muligt i dagens felt og under betingelserne for produktion.

BÆREDYGTIGHED
I mange af lande, hvor theen dyrkes, er der udfordringer med at sikre en bæredygtig produktion. A. C. Perchs har i flere år støttet forskellige projekter der støtter lokalsamfund og afhjælper problemer omkring blandt andet Human Trafficking.

Netop nu arbejder vi sammen med den danske hjælpeorganisation Human Practice Foundation (HPF) og Nepal Help om at etablere en theplantage i Solukumbu, som er en af de fattigste områder i Nepal. Målet med projektet er at skabe et nyt livsfundament for den lille by Bhakanje i Nepal, og højne den lokale levestandard og minimere risikoen for at området langsomt afvikles, på grund af manglende job og udviklingsmuligheder. Følg vores arbejde med Bhakanje Tea Estate – Verdens højst beliggende theplantage.

THE ETHICAL TEA PARTNERSHIP (ETP)

A. C. Perchs is a member of ETP.

The Ethical Tea Partnership (ETP) is a not-for-profit organisation which convenes tea companies, development agencies, governmental and nongovernmental organisations to improve the lives of communities within the tea sector. We work in partnership to tackle the deeprooted issues that are holding back the sustainability of the tea sector. These include: improving the incomes and well-being of farmers and workers; improving living conditions and nutrition; improving the lives and opportunities for women and young people in tea communities and reducing gender-based violence; improving climate change resilience.

Find out more at: www.ethicalteapartnership.org

Hvid te (11)

Grøn te (24)

Darjeeling First Flush (4)