I dag den 16. april fylder Danmarks ældste Thehandel 189 år. Meget er sket siden, at thehandelen åbnede i 1835 samtidig med, at mange traditioner er vel bevaret i alle disse år.

Vi har den dybeste taknemmelighed for den støtte og venlighed, som vi møder, og det er en ære, at vi stadig kan levere de bedste kvalitetstheer med evig respekt for virksomhedens mangeårige historie.

I dagens anledning tilbyder vi fri fragt på alle online ordrer i Danmark og i vores forretning i Kronprinsensgade modager alle kunder en lille gave med deres køb.

Et lille tilbageblik

Vi bringer jævnligt små indblik i virksomhedens mangeårige historie, og her kommer historien om Annelise og Henning Hincheldey Ravn, som var ejere af A.C. Perch’s Thehandel gennem mere end én generation.

Den 1. januar 1968 stod den 23 årige Henning Hincheldey Ravn første gang bag disken i Kronprinsensgade, og det varede da heller ikke længe, før indehaveren, Ludvig Hincheldey, fik øjnene op for Hennings gode smagsegenskaber.

Han kom hurtigt under kyndig oplæring i the-smagningens kunst, og forelskede sig i forretningen, de grønne blade og i familiens datter.

The gennem 7 generationer

Den gamle forretning ser næsten ud som i 1835. Den gennemgår løbende restaureringer, da dagligdagen slider hårdt på den, men meget af det gamle interiør fra 1835 er stadig intakt.

Disken, mange af hylderne og gyldenlædertapetet på væggene kan føres tilbage til 1835, og de gamle apotekervægte bliver jævnlig repareret og kontrolleret. Nogle ting er dog nye: Der er blevet installeret elektrisk lys, personalet udskiftes indimellem, og betalingskort-terminalerne har fået en fast plads ved siden af kasseapparatet.

A.C. Perch’s Thehandel har stort set altid været et familiefirma, hvor der til tider har været tre generationer bag disken. Høje kvalitetskrav og en seriøs faglig betjening har altid været forretningens højeste mål, og A.C. Perch’s Thehandel kan i dag glæde sig over at have betjent syv generationer siden 1835.

Forretningens mangeårige succes skyldes også et højt engageret personale, som har præget ånden og bidraget til udviklingen i den gamle forretning. Hvis man først betages af forretningens og theens ånd, kan det være svært at give slip.