For at bevare theens friskhed, smag og duft er det vigtigt, at opbevaring sker korrekt. Hvis De følger en række tommelfingerregler, er De på rette vej og Deres the vil bevare sin smag i længere tid.

Deres the skal opbevares:

• Lufttæt

• Tørt

• Mørkt

• Væk fra stærktlugtende madvarer

• Køligt

Thedåsens mange egenskaber

De har flere muligheder for at opbevare Deres the i overensstemmelse med ovenstående råd. Den ideelle løsning er naturligvis at opbevare Deres the i en thedåse, da den i sig selv overholder de første fire kriterier for god opbevaring.

Den er lufttæt og sørger for, at theen forbliver tør, samtidig med at der ikke trænger noget lys ind. Derudover beskytter den i høj grad theen mod madvarer med en stærk lugt som for eksempel hvidløg eller andre krydderier. Aromaerne fra de stærktlugtende fødevarer kan forstyrre de olier, der er i theen, og dermed påvirke både friskheden, duften og smagen. Med thedåsen sørger De for, at De følger fire ud af fem kriterier for god opbevaring af Deres the helt automatisk. Det eneste, De selv skal sørge for, er at placere dåsen et køligt sted.

Udover thedåsens funktionelle egenskaber har den også en række emotionelle egenskaber. Thedåser fås i mange forskellige udformninger, mønstre og farver, der kan være med til at fuldende Deres theoplevelse. Ikke nok med at den er praktisk og opfylder de fleste opbevaringskriterier, den kan samtidig fungere som en pyntegenstand i Deres hjem, ligesom den kan være med til at understrege Deres identitet som thedrikker.

Lynlåsposer som alternativ

De har dog også andre muligheder for at opbevare Deres the korrekt. I dag er det nemt at få fat i de såkaldte lynlåsposer, der er helt lufttætte, når De er lukkede. Lynlåsposerne har desuden den smarte funktion, at de kan lynes op og lukkes igen og igen.

De fleste lynlåsposer er i midlertidigt gennemsigtige, og de overholder derfor ikke kriteriet om, at theen bør opbevares mørkt. Sørg derfor for at placere lynlåsposer med the mørkt og køligt, hvis De vælger denne løsning. Fordelen ved lynlåsposen er, at De nemt kan transportere Deres the, hvis De for eksempel skal have en smule med til et andet selskab.

Holdbarhed og smag

The er en af de fødevarer, De kan have liggende i lang tid uden at bekymre Dem om, hvorvidt theen kan holde sig. Holdbarheden for the er nemlig typisk 1-2 år, og det er ikke sådan, at Deres the bliver dårlig eller på anden måde fordærver, hvis De opbevarer den rigtigt. Selv hvis De ikke opbevarer theen korrekt, kan den sagtens drikkes lang tid efter Deres køb, De risikerer blot, at den mister sin duft, smag og friskhed relativt hurtigt.

Hvis De gerne vil gøre lidt ekstra, for at theen kan holde sig endnu længere, kan De sørge for ikke at åbne for dåsen eller posen med theen mere end højst nødvendigt, idet den vil miste en smule smag, hver gang dåsen åbnes.

Hvis De overholder tommelfingerreglerne for, hvordan De opbevarer Deres the korrekt, sikrer De, at Deres the smager friskt, hver gang De laver en kop.

Se hele vores sortiment af the her.

God fornøjelse!