Kinesisk te og dens historie

Set ud fra et Europæisk perspektiv, har vores kendskab til te sin oprindelse i Kina. Kineserne var de første til anvende teen og eksportere den, en rolle der udfordres i løbet af 1800-tallet, hvor andre teproducerende nationer gør sig gældende på det internationale marked. Kinesisk te har dog alle dage haft en betydelig markedsandel, og de kinesiske teer har en meget stor diversitet. Der produceres både sorte teer, såvel som Oloong teer, hvide og grønne teer i det store land. Det bjergrige landskab, luftfugtigheden og de højtliggende plantager skaber ideelle betingelser for teplantager. Kineserne har i højere grad end for eksempel japanerne bibeholdt en traditionel produktionsmåde. Mange mindre producenter forarbejder teen efter gamle metoder. Perchs forhandler et bredt udvalg af de smagfulde kinesiske teer, som alle kan købes online fra vores webshop.

Keemun

kr.52.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Panyong

kr.52.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Ya Bao (vild te)

kr.120.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Skriv et svar