Denne kage er en fast juletradition hos Stine Hincheldeys svenske svigerfar, Claes Alwén. Den er skøn og svampet og serveres altid i juletiden – enten med en kraftig te-punch eller som en dessert efter en dejlig julemiddag eller -frokost.

INGREDIENSER

  • 4½ dl mel
  • 3 dl sukker
  • 2 tsk ingefær
  • 2 tsk stødte nelliker
  • 2 tsk natron
  • 1 dl smeltet smør
  • 1½ dl tyttebær
  • 3 dl mælk

FREMGANGSMÅDE

  1. Bland alle de tørre ingredienser grundigt sammen i en skål.
  2. Tilsæt det smeltede smør, tyttebær og mælk til de tørre ingredienser, og rør dejen godt sammen.
  3. Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen ved 175 grader i ca. 45 minutter.
  4. Pisk fløden til et let skum, og vend forsigtigt tyttebær i. Server flødeskummet som tilbehør til kagen.

Velbekomme!

KAN NYDES MED

Earl Grey

kr.62.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Hvid Julete

kr.78.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Julete

kr.70.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Økologisk Grøn Julete

kr.78.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.