Hvordan opbevarer man grøn te?

Der er fem ting, som er skadelige og forhindrer bevarelsen af kvaliteten og friskheden i grøn te. Disse er iltning, varme, lys, fugtighed og lugte.

Selv om grøn te skal have luft umiddelbart før indtagelsen, skal iltning før da undgås for at bevare friskheden og den lysende, forårsgrønne farve. Grøn te, der er udsat for luftens adgang, får hurtig en mat og olivengrøn farve med en tilsvarende forringelse af smagen og de andre eftertragtede egenskaber. På samme måde vil både varme og lys fremskynde nedbrydelsen af teen. Da grøn te desuden er meget tør, optager den let vand og lugte, som vil ødelægge den.

Alle teer leveres i små lufttætte dåser eller poser, i hvilke teen er godt beskyttet mod alt undtagen varme eller ekstrem kulde. Det anbefales derfor at opbevare teen i sin oprindelige pakning i et køleskab, men ikke en fryser. Grøn te, som er pakket i poser, bør efter posernes åbning overføres til passende lufttætte ugennemsigtige beholdere.

Hvor meget grøn te skal man købe ad gangen?

Køb te lidt efter lidt, som det bliver drukket, for at få den grønne te helt frisk og med alle vitaminer og andre værdifulde stoffer intakte. Når en pakning er åbnet, bør indholdet konsumeres inden for en kort tid. Åbn kun for større mængder, når der skal laves te til mange personer. Se hele vores sortiment af grøn te her.

Hvor længe kan grøn te holde sig?

Ca. 1-2 år, når den originale emballage er intakt. Grøn te som opbevares korrekt i længere bliver ikke som sådan dårlig, men den mister langsomt smag og næringsindhold. Processen accelereres voldsomt i det øjeblik der tages hul på en ny pakke, og ilten får adgang til at nedbryde teen. Derefter får man den bedste smagsoplevelse, hvis den grønne te benyttes inden for en måned.