Vi byder på mere end 150 forskellige slags the i Perch’s Tea Room, og det bringer naturligvis spørgsmålet på bane: “Hvad skal man dog vælge?”. Er De til de traditionelle blandinger, eller skal Deres the have et eksotisk præg? Her får De et overblik over de forskellige thetyper, vi serverer i Perch’s Tea Room.

De hvide theer

De hvide theer er for Dem, der godt kan lide en mild smag med elegante nuancer. De hvide theer gennemgår en meget kort bearbejdning og opfattes traditionelt set som de fineste theer, fordi en relativt sparsom høst, der sker indenfor et afgrænset tidsrum, sørger for, at efterspørgslen generelt overstiger udbuddet. Før i tiden var hvide theer desuden forbeholdt  kongelige og adelige i Kina.

De grønne theer

Grøn the opfattes som den oprindelige the. De grønne theer smager en smule kraftigere end de hvide. De er kendetegnet ved en ren og spæd smag. De plukkes ofte senere end hvide theer, og de gennemgår ligeledes en smule længere bearbejdning end de hvide, hvilket sørger for at modne deres smag. Vil De vide mere om de grønne theers sundhedsfremmende egenskaber, foreslår vi at De søger lidt videre på nettet. Som virksomhed er vi desværre pålagt ikke at udtale os om theernes indhold af forskellige antioxidanter.

Oolong-theer

Til Dem, der gerne vil have en mild og afrundet the, er den halvfermenterede Oolong et godt valg. Oolong-theer er mildere end sorte theer, og de nydes bedst uden mælk. De kinesiske Oolong-theer er ofte mindre fermenterede og dermed mindre stærke end de taiwanesiske. Deres farve er lysere end den fuldt fermenterede sorte thes, hvorfor mange også serverer dem i glas for at nyde den meget smukke, varme nuance, der kendetegner Oolong.

De sorte theer

De sorte theer er de theer, der har gennemgået den længste bearbejdning, og de er derfor ofte kraftige i smag og bouquet. Denne type theer er uden tvivl de mest populære i Europa, der nærmest har opfundet sort the under kolonitiden. Garvesyren i sorte theer er ofte mere fremtrædende end det er tilfældet ved andre thetyper, hvilket gør det populært at nyde theerne med mælk, citron eller en smule sukker.

De eksotiske blandinger

De frugtige theer

Perch’s byder på flere lækre theblandinger, der indeholder tørret frugt og en skøn frugtaroma, blandt andet appelsinthe, citronthe, mangothe og solbærthe. De har et væld af valgmuligheder, hvis De gerne vil have velduftende the med smag af lækker frugt. Frugttheer er ideelle for Dem, der gerne vil have en mild og sødlig the med aroma fra skønne frugter.

De vilde og søde theer

Hvis De gerne vil have en mere utraditionel the, er vores theblanding med aroma fra Pina Colada med kokos og ananas en oplagt mulighed. Vi tilbyder desuden en lækker Cream tea, en dyb Dark Chocolate-the samt et smagfuld Choc-Mint-blanding.

Urtetheer

Hvis De gerne vil have en god urtethe, kan vi anbefale pebermyntethe, hybenthe, kamillethe eller hibiscusthe. Desuden er en af vores mest populære blandinger en urtethe med en sødlig smag af lakridsrod i samspil med citrongræs, pebermynte og æblestykker.  Alle urtetheer er koffeinfri.