Namring-plantagerne 

Namring-plantagen i Darjeeling daterer tilbage til 1855, hvor det såkaldte 'Darjeeling Company' blev etableret. Denne virksomhed inkluderede i alt fire theplantager. Namring-plantagen er en af Darjeeling-områdets ældste og største theplantager, delt op i en øvre og en nedre afdeling, der indkredser tre thehaver i alt: Poomong, Jingiam og Namring, hvoraf sidstnævnte er den højeste beliggende og mest kendte.

Namring-thehaven rækker helt op til 1700 meter over havets overflade, og den dækker et område på mere end 475 hektar, hvilket rundt regnet svarer det 950 fodboldbaner. Den er kendt som en af de thehaver, der producerer den bedste Darjeeling i verden baseret på et unikt miks af tre thebuske (China, Clonal og Assam Hybrid), en særligt velegnet jord og et næsten perfekt klima for dyrkelse af the. 75% af plantagen er desuden selvforsynende med vand.

Namring-plantagen ligger omkring en times kørsel fra Darjeeling, og den daglige drift beskæftiger mere end to tusinde mennesker. Plantagens tilhørende fabrik ligger i en højde på over 1000 meter over havets overflade, og den håndterer 1200 tons friske, grønne blade hvert eneste år. Disse omdannes til omkring 300 tons the, der eksporteres til hele verden, ikke mindst til A. C. Perch's Thehandel. 

Namring-thehaven ejes sammen med de øvrige haver i Namring-plantagen af Darjeeling Impex Limited, der har over 30 års erfaring med at dyrke, smage, blande og eksportere te til kunder verden over.          

Hvis De er nysgerrig, kan De læse mere om virksomheden her

 

 

Teesta Valley 

Teesta Valley Tea Company blev etableret i 1841, og virksomheden har siden produceret nogle af de fineste theer i verden, heriblandt førsteklasse Darjeeling-theer, såvel som Assam- og Dooars-theer. Det er blandt andet muligt, fordi virksomheden dyrker sin the i en af de mest berømte thehaver i området, Teesta Valley. 

Teesta Valley er navngivet efter en livlig bjergflod i området. Thehaven blev gradvist udbygget over en 15-årig periode med begyndelse i 1841 og på samme tid som den nærliggende thehave Gielle, der også deler navn med en lokal bjergflod. Nøje udvalgte thebuske blev plantet i årene frem til 1856.

Teesta Valley ligger ideelt i forhold til thedyrkning, idet den strækker sig over områdets kølige, solrige bjergsider fra omkring 760 meters højde og op til over 1900 meters højde o.h.o. Teesta Valley spreder sig over bjergsider, der er velsignede med kølig tåge, klart solskin og Kanchenjungas tøre vinde – forhold der tilsammen skaber de ideelle omstændigheder for at dyrke en fuldent Darjeeling.

 

 

Thurbo

Thurbo er efterhånden et ganske velkendt navn blandt Darjeeling-entusiaster. Som det er tilfældet med mange Darjeeling-thehaver knytter der sig en unik historie til det lidt specielle navn, som denne plantage bærer. Navnet Thurbo er baseret på en historisk begivenhed. Briterne slog nemlig lejr i plantagen, da de havde planer om at invadere Nepal. Nepals bjergsider og -toppe er synlige fra Thurbo-plantagen, der ligger i den mægtige Kachenjungas skygge. Små strømme markerer grænserne og orange orkidemarker føjer en eksotisk charme og fine duftnoter til theen.

Udtrykket for 'at slå lejr' var 'Tombu'  i den lokale dialekt – og de lokale fandt, at dette var et passende navn for en plantage, der i virkeligheden blev brugt som lejr. Med årene udviklede navnet sig fra 'Tombu' til 'Thurbo' – det navn plantagen har i dag. Thurbos theer har en unik karakter, der er kendetegnet ved deres delikate duft og fine lyse farve.    

 

Back to list

Skriv et svar