Det er ikke tilfældigt, at vi har valgt Latinerkvarteret til vores nye butik og thesalon. Valget er faldet på det historiske og stemningsfyldte kvarter, fordi det repræsenterer de ideelle rammer for den oplevelse, A. C. Perch's Thehandel gerne vil tilbyde Dem som kunde.

Her får De et indblik i Latinerkvarterets interessante historie, som A. C. Perch's inden længe bliver en del af.

 

Latinerkvarterets charmerende historie  

I Aarhus er Latinerkvarteret det lidt udefinerbare kvarter, der i grove træk er indrammet af Nørreport, Kystvejen, Store Torv og Guldsmedgade. Det er byens ældste område, fyldt med historiske referencer fra en svunden tid. Der var en tid, hvor smeden arbejdede for åben ild på Pustervig Torv, men den tid er forlængst forbi.  

I dag er Latinerkvarteret kendt for sine charmerende, skæve byhuse, de gammeldags, brolagte gader og de mange unikke butikker, der gør det til et populært sted at shoppe. Området byder desuden på et væld af hyggelige cafeer og mindre gallerier  

Allerede i 1800-tallet var Latinerkvarteret midtpunkt for en intensiv handel, og i 1980'erne fik området igen en genoplivning, der gjorde det til en af byen pulserende kvarterer med mange nystartede butikker og kreative kræfter i spil.

Mange af områdets butikker, spisesteder og gallerier hvilket på en ældgammel bund, der stammer fra vikingetiden, hvor fæstninger lå på selv samme sted. Stednavne som Volden, Graven og Borggade stammer netop tilbage fra vikingetiden, hvor Aarhus var omkranset af en halvformet forsvarsvold. 

 

Tag en tur rundt i de fine gader og oplev stemningen 

Vi opfordrer enhver, der kommer forbi Latinerkvarteret, til at bruge lejligheden til at slendre en tur og suge de mange indtryk til sig. I den nordlige ende af kvarteret, findes Paradisgade og Studsgade, der blandt andet byder på art cinema, øst for Paradis, den gamle borgerskole, glaspusteri og street-modebutikker.

Går De videre til Graven, der er Latinerkvarterets forbindende knudepunkt, vil De støde på smart second hand og eksklusive butikker med blomsterkunst. Fra Graven går to af kvarterets vigtigste gader, Badstuegade og Volden. Her holder Marc by Marc Jacobs til, ligesom det er her, De finder undergrundsdesignernes kreationer. På Volden finder De naturligvis også A. C. Perch's nye butik og thesalon inden længe.      

 

Trendy butikker og fokus på god kvalitet 

Udover Badstuegade og Volden hører Borggade med sine trendy butikker, vinylhandel og antikbiks også til Latinerkvarteret, ligesom Store Torv i modsatte ende gemmer på Rosensgade, der også hører til kvarteret. Her finder De blandt andet det nye teater Ambassaden og Morfars.dk med et stort udbud af fjernstyrede biler og helikoptere i miniudgave.

Latinerkvarteret er overordnet set kendt for god kvalitet, hvilket kommer til udtryk gennem de mange delikatesseforretninger, der ligger her. 

A. C. Perch's glæder sig til at blive en del af det stemningsfyldte kvarter, og til at byde Dem på en god kop the, når De er i området.