Danmarks ældste te-forretning fylder 185 år den 16. april.

Men intet er som det plejer. 

Både Danmarks dronning og A.C. Perchs Thehandel kan på torsdag den 16. april fejre fødselsdag, men 185 års festen er, ligesom så meget andet i Danmark, aflyst på grund af COVID 19 situationen. Kort sagt, intet er som det plejer, og forretningens snart 200 år gamle mantra ”forandre for at bevare” har aldrig haft større relevans end nu. I mantraet ligger hemmeligheden bag den århundredelange succes; der handler om at bevare de gamle traditioner omkring den gamle virksomhed, og om hele tiden at kunne omstille sig til den aktuelle situation. For selv om virksomheden har måttet omstille sig under to verdenskrige, Den Spanske Syge og importproblemer under Suezkanal krisen, så er Covid19 en helt ny situation.

Bolchedåsen udskiftet med håndsprit.

Den lille butik i Kronprinsensgade er oft tæt pakket, men i skrivende stund lukkes kun 2-3 kunder ind ad gangen i forretningen i København og i Aarhus, og for første gang i forretningens historie tilbydes kunden ikke det obligatoriske bolche. Bolchedåsen er midlertidigt udskiftet med håndsprit. I 185 år har A.C. Perchs Thehandel levet af at sælge udsøgt kvalitets-te fra de bedste haver i asien, og når man besøger vores forretninger, er det som at træde ind i en anden tidsalder. Siden forretningens start er alle kunder efter en afsluttet handel, blevet tilbudt et Sømod-bolche. En gammel kinesisk skik som beror på, at hvis der er penge imellem to mennesker, så giver den der modtager pengene en gave til den anden. Den hyggelige skik kan desværre ikke håndhæves på samme måde i disse svære tider, hvor der stilles ekstra store krav til hygiejne og afstand. Men handler man online får man stadig sit bolsche medsendt i pakken.   

Covid 19 får mange kunder til at handle online

På grund af covid 19 situationen er tesalonerne i København, Aarhus og Oslo lukket på ubestemt tid, og A.C. Perchs Thehandels butik i lufthavnen (CPH) har været lukket lige siden Danmarks grænser lukkede. Mange ansatte fra de lukkede enheder hjælper nu med at pakke te-bestillinger i vores onlineshop i Hvidovre. “Vi glæder os rigtigt meget over at mange af vores trofaste og loyale kunder fra den fysiske detailhandel, har taget springet over i online-shoppen i disse dage”. “Vi er dybt taknemmelige for støtten og alle de mange positive reaktioner det har bevirket”, siger Christian Hincheldey, medindehaver af A.C. Perchs og han tilføjer “det er nu vi for alvor skal forandre for at bevare”.  

Ingen buket til dronningen, men ny teblanding

A.C. Perchs Thehandel blev Kongelig Hofleverandør i 2002, og lige siden har det været en fast tradition at markere Dronningens fødselsdag, ved at sende hende en buket blomster på dagen. I år har dronningen frabedt sig blomster til sin 80 års fødselsdag, og i stedet ønsket at de smukke buketter fra gratulanter skulle sendes til nogle af Danmarks ældre, der har det ekstra svært lige nu. Dette ønske efterkommer vi naturligvis, og samtidig lancerer vi i anledningen af vores 185 års fødselsdag en smuk ny limited edition te kaldet White Queen, som tager udgangspunkt i klassiske bergamotte earl grey noter.