Første te fra verdens højst beliggende te-plantage.  

Torsdag den 11. februar 2021 kom den første længe ventede te til Danmark fra ”vores” teplantage Bhakanje Tea Estate i Nepal. En dag vi har ventet på i ca. 5 år.

Lige siden vi i 2016 gik ind i projektet om at etablere en teplantage i et af Nepals fattigste områder sammen med lokalbefolkningen og to NGO ér ( Himalayan Project og  Human Practice Foundation) har vi arbejdet for at skabe en high grown kvalitetste fra nu verdens højst beliggende teplantage, Bhakanje Tea Estate i Nepal.

Der blev plantet mange tusinde teplanter og i 2018 blev de første spadestik taget til fabriksbygningen.
I 2019 stod den færdige fabriksbygning klar. Der er blevet arbejdet hårdt på at skabe en rimelig vej op til området, som ellers kun var tilgængelig via vandrestier. Elektricitetsforsyningen til byen var også meget sparsom, og det lokale powerplant nede ved floden skulle også renoveres. Ind til videre må fabrikken klare sig med sin egen generator.

Et godt miljø

Bhakanje Tea Estate er bygget op omkring drømmen om at gøre området økonomisk uafhængigt og skabe en fremtid for de ca. 1600 indbyggere i området. Klimaet og jorden i dette område er meget gunstigt for produktion af kvalitetste. Mange af de lokale bønder fandt projektet spændende og plantede derfor de første te-stiklinger på deres jorde.  Det tager som udgangspunt 5 år fra én teplante plantes og til at de første skud kan plukkes. I store højder som her i Nepal kan det også tage længere tid før end busken er helt plukkemoden.

Nu er den her

Den første produktion fra Bhakanje var lidt længere tid undervejs, da Nepal også har været under Covid19 lock down. Dette bevirkede, at sendingen blev 3 måneder forsinket. Nu er teen ankommet, og den kan købes i æsker med 75 gram til DKK 75,- Overskuddet fra salget af teen går til Bhakanje Tea Estate for at sikre befolkningen og projektet fremadrettet.

Køb Bhakanje Oolong her.

Se og hør mere om projektet i den 2. udgave af PERCHS TEA TALK her.