Bag efter klassisk engelsk thetradition med opskrifter fra den smukt illustrerede bog Afternoon Tea, skrevet af Stine Hincheldey Alwén. Hincheldey Alwén repræsenterer femte generation i Europas ældste tehus A. C. Perch’s Thehandel, som hun til daglig leder sammen med sin bror Christian Hincheldey. 

Som navnet antyder, er bogen ikke kun fyldt med lækre opskrifter på alt fra lemon curd og scones til japansk tiramisu. De mange opskrifter akkompagneres naturligvis af rigelige mængder viden om og tips til the-entusiasten, der gerne vil kombinere kærligheden til the med små mirakler til den søde tand.

Alt om Afternoon Tea og hvad dertil sig hører

Bogen byder blandt andet på en indsigtsfuld introduktion til theens oprindelse, thebrygningens ædle kunst og de forskellige traditioner, der er forbundet med den klassiske engelske theskikke. Bliv klogere på Afternoon Tea, High Tea, Low Tea, Cream Tea, Five O’Clock Tea, og alt hvad der sig dertil hører.

Bogen skønne opskrifter er inddelt efter de fire årstider, så det er nemt at danne sig et overblik over lækkerierne. Bag Verdens vildeste chokoladekage til sommer og gå i krig med brunkager, vaniljekranse og kan-ikke-lade-mig-være småkager i de vinterkolde tid.

 

Samvær og nærvær i nuet

 

Afternoon Tea handler dog ikke kun om the og lækre kager, som Hincheldey Alwén skriver, handler det: ”ligeså meget om de ting, som danner rammen: borddækning, musik, litteratur, blomster, porcelæn, og ikke at forglemme det gode selskab”. Afternoon Tea har nemlig i lige så høj grad det mål at minde os om, hvor vigtigt det er at stoppe op i nuet, at nyde samvær og nærvær, der hvor vi er nu og her.

 

 

Sæt kedlen i kog, og rejs med denne bog til England, hvor det hele startede. Lad dig inspirere, forkæle og fornøje med overdådige theborde og skønne klassiske opskrifter, og få råd og vejledning til årstidernes bedste thevalg. 

Stine Hincheldey Alwén, Afternoon Tea 

 

Det handler ikke kun om the og lækre kager… Afternoon Tea indbyder i den grad til samvær og nærvær og minder os om, hvor vigtigt det er at stoppe op og mærke nuet.

Stine Hincheldey Alwén, Afternoon Tea 

 

 

 

Afternoon Tea udkommer fredag d. 9. November. Bogen kommer til at koste 249 kr., og den kan købes her.  

Skriv et svar