Lørdag 17. april 2010

 
PERCH GENÅBNER SILKEVEJEN
Danmarks ældste theforretning, A.C. Perch’s, fylder 175 år. Det fejres på lørdag med kamelkaravane på Strøget og masser af smagsprøver til alle, der kigger forbi forretningen og Tea Room’et i Kronprinsensgade 5.
Hvad har Silkevejen til fælles med det gamle indre København? Normalt ikke alverden, men på lørdag vil man i Københavns gågader kunne opleve lidt af stemningen fra de gamle kamelkaravaner, der bragte silke, the og krydderier fra Kina til Europa.
Det sker i anledning af, at A.C. Perch’s Thehandel fylder 175 år. Så længe har den lille butik ligget i de fine, små lokaler i Kronprinsensgade, og indretningen består stadig af mørke lædertapeter, gammeldags vægte til afmåling af the – og ikke mindst de hundredvis af thedåser med the fra hele verden.
A.C. Perchs Thehandels fødselsdag er egentlig fredag den 16. april, samme dag som Hendes Majestæt Dronningen Margrethe II fylder rundt. ”Vi har valgt at vige dagen for Monarken, og flytter derfor vores fødselsdag med tilhørende karavaner til dagen efter, nemlig på lørdag den 17. april fra kl. 11 til 16. Så undgår vi også at vores karavane kolliderer med Dronningens karet ” udtaler Stine Hincheldey Alwén.
Om lørdagen vil man kunne se kameler og æsler i gadebilledet og opleve stemningen fra det fjerne Østen. Både i forretningen, i gården og i Perchs Tearoom vil man kunne nyde smagsprøver serveret af det daglige personale, der i dagens anledning vil være klædt ud som repræsentanter for de theproducerende lande.
Oplev den japanske ceremoni-the Matcha, smag hvorfor Darjeeling kaldes for theernes champagne, eller eksperimenter med de mange grønne kinesiske theer .

Til dagen har A.C. Perch’s desuden sammensat en helt ny the i en nye smuk jubilæumsdåse. Theen hedder 175års Blanding og er en blanding af sort the fra Sri Lanka og hvid the fra Kina.

 
 
Kontakt:
 
Christian Hincheldey 23314775
Stine Hincheldey Alwen 24665530