Lørdag 17. april 2010

 
PERCH GENÅBNER SILKEVEJEN
Danmarks ældste teforretning, A.C. Perch’s, fylder 175 år. Det fejres på lørdag 17. april 2010 med kamelkaravane på Strøget og masser af smagsprøver til alle, der kigger forbi forretningen og Tea Room’et i Kronprinsensgade 5.
Hvad har Silkevejen til fælles med det gamle indre København? Normalt ikke alverden, men på lørdag vil man i Københavns gågader kunne opleve lidt af stemningen fra de gamle kamelkaravaner, der bragte silke, te og krydderier fra Kina til Europa. Det sker i anledning af, at A.C. Perch’s Thehandel fylder 175 år. Så længe har den lille butik ligget i de fine, små lokaler i Kronprinsensgade, og indretningen består stadig af mørke lædertapeter, gammeldags vægte til afmåling af te – og ikke mindst de hundredvis af tedåser med te fra hele verden.

A.C. Perchs Thehandels fødselsdag er egentlig fredag den 16. april, samme dag som Hendes Majestæt Dronningen Margrethe II fylder rundt. ”Vi har valgt at vige dagen for Monarken, og flytter derfor vores fødselsdag med tilhørende karavaner til dagen efter, nemlig på lørdag den 17. april fra kl. 11 til 16. Så undgår vi også, at vores karavane kolliderer med Dronningens karet ” udtaler Stine Hincheldey Alwén.

Om lørdagen vil man kunne se kameler og æsler i gadebilledet og opleve stemningen fra det fjerne Østen. Både i forretningen, i gården og i Perchs Tearoom vil man kunne nyde smagsprøver serveret af det daglige personale, der i dagens anledning vil være klædt ud som repræsentanter for de teproducerende lande.

Oplev den japanske ceremoni-te Matcha, smag hvorfor Darjeeling kaldes for teernes champagne, eller eksperimenter med de mange grønne kinesiske teer .

Til dagen har A.C. Perch’s desuden sammensat en helt ny te i en nye smuk jubilæumsdåse. Teen hedder 175 års Blanding og er en blanding af sort te fra Sri Lanka og hvid te fra Kina med sødlige frugter.

175 Års Blanding

kr.68.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.

Lu Yu Blanding

kr.68.00 pr. 100 g. Kan købes som abonnement.